جمعه ٢٩ شهريور ١٣٩٨

برگزاری آیین گرامیداشت چهلمین سال تاسیس دانشگاه شهرکرد با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

آیین گرامیداشت چهلمین سال تاسیس دانشگاه شهرکرد با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

تاریخ انتشار: ٠٥ شهریور ١٣٩٨ ساعت ١٧:٣٣

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز سه شنبه 5 شهریور1398، آیین گرامیداشت چهلمین سال  تاسیس دانشگاه شهرکرد هم زمان با هفته دولت و با حضور دکترمنصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ، سفرای کشورهای افغانستان، عراق، مهندس اقبال عباسی استاندار استان چهار محال و بختیاری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی فقیه در استان چهار محال و بختیاری، دکتر اردشیر نوریان نماینده مردم شهرستان شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی و روسای پیشین دانشگاه شهرکرد و دانشگاهیان  با ادای احترام و غبار روبی و عطر افشانی قبور مطهر شهدای گمنام این دانشگاه آغاز شد.

دکتر سعید کریمی رییس دانشگاه شهرکرد در این آیین ضمن خیر مقدم به حاضرین و تبریک هفته دولت گفت: 14رئیس دانشگاه تاکنون در این دانشگاه سرکار آمدند که با مدیریت این روسا و تلاش مجموعه، دانشگاه توانسته به این جایگاه برسد و پیشرفت های چشمگیری کسب نماید.

رییس دانشگاه شهرکرد در ادامه گفت: هم اینک ۷ هزار دانشجو در ۱۹۵ رشته گرایش در ۸ دانشکده مشغول تحصیل هستندو این دانشگاه از حضور ۳۵۰ عضو هیات علمی بهره مند است که در عرصه های ملی و بین المللی دستاوردهای علمی متعددی کسب کرده اند.

دکتر منصور غلامی، درآیین گرامیداشت چهلمین سال  تاسیس دانشگاه شهرکرد با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و تبریک هفته دولت گفت: با گذری که به ایام گذشته دانشگاه شد به نوعی یک جریانی از پیروزی انقلاب و گذر زمان و توسعه کشور بود که بخشی و نمودی از آن را در استان چهار محال و بختیاری و در این دانشگاه می بینیم که در یک تابلوی خوب و با احساس جلوی چشم حاضرین قرار گرفته شد. درنظام اسلامی ما در این 40 سال تغییرات شگرفی انجام شد.

توسعه‌ای که در گوشه و کنار کشور و در این استان شاهد آن هستیم جریانی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفته و در این چهل ساله از نعمت‌های زیادی برخوردار شدیم که البته مردم ایران شایستگی بیشتر از این ها رادارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حضور خود در سالهای 60 تا 62 در دانشگاه شهرکرد گفت: همه روسای در همه دوره ها زحمات زیادی در این دانشگاه متحمل شدند.بنده نیز در سال ۶۰ به پیشنهاد  دکتر شا محمدی رییس وقت دانشگاه اصفهان به عنوان رئیس دانشکده شهرکرد که زیر مجموعه دانشگاه اصفهان بود  مشغول کار شدم. در دی‌ماه همان سال، زمین کنونی دانشگاه به این مجموعه واگذار شد و کار ساخت دانشکده کشاورزی در یک حرکت جهادی، در اردیبهشت ماه ۶۱ آغاز  و در آذرماه فراخوان برای حضور دانشجویان در کلاس صادر شد و در نهایت در سال ۱۳۷۰ دانشکده کشاورزی به دانشگاه شهرکرد تغییر نام داد و به طور کامل از دانشگاه اصفهان مستقل شد.

دکتر غلامی در ادامه گفت: بعد از انقلاب دانشگاه‌ها تقریباً از نو شروع به کار کردند و این نو شدن در بدنه هیات علمی بیشتر قابل مشاهده بود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در آن زمان در صنایع کشور از جمله صنعت نفت و صنعت نظامی و مراکز درمانی و بهداشتی از کارشناسان خارجی استفاده می‌شد و با توجه به تربیت نیروی متخصص به عنوان مهم‌ترین مأموریت دانشگاه در آن زمان این مأموریت تا سال ۷۰ که کشور از وجود نیروی خارجی بی‌نیاز بود، به شایستگی به اتمام رسید و تمام مدیران و متخصصان کشور از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها بودند.

دکتر غلامی با بیان اینکه ایران در اواخر دهه ۸۰ در تولید علم به جایگاه ۱۶ جهان ارتقا یافت، گفت: در این سال‌ها دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های کشور در دنیا حرفی برای گفتن داشتند و امروز در برخی تخصص‌ها از جمله نانو و بیوتکنولوژی صاحب قدرت هستیم و مقالات اساتید دانشگاه در عرصه جهانی قابل توجه است.

وی با تأکید بر اینکه نظام اسلامی توجه ویژه‌ای برای علم و دانش قائل است، تصریح کرد: در رویکرد جدید وزارت علوم در دهه اخیر، بر این نکته تأکید می‌شود که مقالات ISI تا چه اندازه می‌توانند در حل مسائل کشور نقش داشته باشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۴۳ پارک فناوری و ۱۹۷ مرکز رشد مستقر در دانشگاه‌های کشور از ایده‌های نو، شرکت‌های دانش‌بنیان، گروه‌های فعال علم و فناوری و ثروت‌آفرین و نیز گروه‌های کوچک صاحب ایده حمایت می‌کنند و امروز شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در عرصه جهانی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و با ایجاد ثروت صحنه‌های بزرگ  علمی را تحت پوشش خدمات خود قرار داده‌اند.

دکتر غلامی شکل‌گیری تحریم‌ها علیه نظم اسلامی را یک فرصت برای کشور دانست و گفت: دانشمندان ما در این شرایط توانستند با تلاش خود در بسیاری از موارد نیازهای داخلی کشور را جوابگو باشند و ارتباط بین اقتصاد و دانشگاه در این فضا پررنگ‌تر شد و امروز از طرح‌های صنعتی اساتید و دانشجویان در علم و صنعت از قبیل  قرارداد پمپ‌های استخراج نفت، قردادهای حوزه محیط‌زیست و پژوهش‌های حوزه مسائل اجتماعی و اقتصادی که میان دانشگاه‌ها و صنعت نهایی شده‌اند، استقبال گسترده ای وجود دارد.

دکترغلامی با اشاره به تحصیل ۵۰ هزار دانشجوی خارجی در کشور، گفت: این آمادگی وجود دارد که دانشجویان کشورهای همسایه در دانشگاه‌های داخلی پذیرش شوند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: دانشگاه های کشور باید اثرات محلی و منطقه ای خود را تقویت کنند.دانشگاه های بزرگی مثل دانشگاه شهرکرد حتما ماموریت ملی دارند. ما برای دانشگاه ها ماموریت بین المللی تعریف کرده ایم و تعامل بین المللی با دانشگاه های سراسر جهان داریم و حدود ۴۵۰ قرارداد بین‌المللی میان اساتید دانشگاه‌های خارجی و داخلی منعقد و در حال اجرا است.

نظام آموزشی کشور ماموریتی فراملی دارد. یکی از آنها آموزش و انتقال تخصص به کشورهای همسایه است که در این مورد اولویت با کشورهای اسلامی است.

دکترغلامی در پایان اظهار امیدواری کرد که شاهد پیشرفت بیش از پیش این دانشگاه باشیم.

در پایان این آیین ضمن رو نمایی از تمبر دانشگاه و رو نمایی از کتاب بام علم وهنر، از روسای پیشین دانشگاه تقدیر و قدردانی شد.