پنج شنبه ٢ شهريور ١٣٩٦

حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در دومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران در دانشگاه شهرکرد

دکتر معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در دومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران در دانشگاه شهرکرد حضور و سخنرانی کرد.

تاریخ انتشار: ٢٠ تیر ١٣٩٦ ساعت ٨:١٨

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، دومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران به همت دانشگاه شهرکرد و انجمن هیدرولوژی ایران ، روز سه شنبه ۲۰ تیرماه ۱۳۹۶ با حضور دکتر معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست ایران، قاسم سلیمانی استاندار چهارمحال و بختیاری، دکترعلی کاظمی نماینده مردم شهرستان های فارسان، اردل، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی ، دکتر شایان شامحمدی رییس دانشگاه شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین سعید صفی مسئول دفتر نهاد نمایندگی  مقام معظم رهبری در دانشگاه ، جمعی از مدیران و مسئولان ادارات استان و اساتید و دانشگاهیان در دانشگاه  شهرکرد آغاز شد.

معاون رییس جمهور در اين كنفرانس طی سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در استان چهار محال و بختیاری و دانشگاه شهرکرد گفت: عامل خسارت‌های ایحاد شده به حوزه محیط زیست در گذشته نگاه غیر علمی بوده و افزود: در دولت تدبیر و امید قانون حفاظت تالاب‌های ایران در راستای حفظ محیط زیست تصویب شد و احیا دریاچه ارومیه از اقدامات انجام شده در این زمینه است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران گفت: اجرای طرح‌های آبخیزداری و دیگر پروژه‌های زیست محیطی باید در راستای توسعه پایدار محیط و با کمترین آسیب زیست محیطی و مطابق استانداردهای محیطی صورت گیرد.

معصومه ابتکار با اشاره به اینکه بحث اقلیم یک بحث جدی در جهان است، گفت: افزایش دما در کل جهان بیش از یک درجه و کشور ایران از اوایل قرن بیست تا کنون حدود ۱.۸ درجه سانتی گراد بوده است .

معاون رییس جمهور از ایجاد اجماع جهانی برای مقابله با تخریب‌های حوزه محیط زیست خبر داد و گفت: ایران نیز در مسیر مقابله با این تخریب‌ها وارد شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران  گفت: نگاه یارانه‌ای و ارزان قیمت به منابع آبی را از عواملی دانست که باعث شده که مصرف کننده نسبت به مصرف این مواد بی‌توجه بوده و در صرفه جویی آن کوشا نباشد

دکترابتکار ایجاد کشاورزی و صنعت کم آب را امری ضروری دانست و گفت: مسئله محیط زیست و آب از رویکرد و راهکارهای برنامه ششم توسعه خواهد بود و لازمه آن تحول در بخش کشاورزی و صنعت است. ایشان در ادامه خاطر نشان کرد آسیب های اجتماعی ناشی از ریزگردها و کم آبی غنی و فقیر نمی شناسد و تمام انسان ها را در برمی گیرد.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان وظیفه دانشگاه ها را دراین زمینه کار علمی و دعوت مردم به میدان دانست .

شایان ذکر است پیش از سخنان معاون رییس جمهور، استاندارچهار محال و بختیاری طی سخنانی ضمن خیر مقدم و ابراز خرسندی از برگزاری این همایش گفت: استان ما ۱۴ دشت دارد که از این تعداد ۸ دشت ممنونه و بقیه آن تنش زا می باشد و در زمینه مهار بحران کم آبی کشت های که توجیه اقتصادی ندارند را باید مدیریت کنیم.

دکتر علی کاظمی نیز پیش از سخنان استاندار چهار محال و بختیاری طی سخنانی در این کنفرانس گفت حیات کشور از منطقه زاگرس آغاز شده است، اما برخی اقدامات در محیط زیست زاگرس را به دست نابودی و فراموشی می کشاند.

وی ادامه داد: مقرر شده بود در سیاست های نظام انجام هر اقدامی در گرو ارائه و اجرای بسته های فرهنگی و زیست محیطی باشد، اما اجرای برخی  طرح ها فاقد بررسی اثرات زیست محیطی است که مشکلاتی را در این زمینه ایجاد کرده است.

گفتنی است: این کنفرانس در محورهای هیدرولوژی و مدیریت منابع آب، هیدرولوژی و انتقال آب بین حوضه ای، هواشناسی، تغییر اقلیم و هیدرولوژی، هیدرولوژی سیلاب و خشکسالی، مدلسازی در هیدرولوژی، هیدرولوژی شهری و ترابری، هیدرولوژی و محیط زیست، هیدرولوژی در کشاورزی، هیدروژئولوژی، هیدرولوژی برف، هیدرولوژی و اقتصاد آب، هیدرولوژی و آبخیزداری به مدت دو روز درتاریخ۲۰و ۲۱تیرماه در دانشگاه شهرکرد در حال برگزاری است.