شنبه ٢٤ آذر ١٣٩٧

برگزاری ویژه برنامه بررسی چالش های گفتمان انقلاب اسلامی در دانشگاه شهرکرد

ویژه برنامه بررسی چالش های گفتمان انقلاب اسلامی در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

تاریخ انتشار: ١٣ آذر ١٣٩٧ ساعت ١٨:٢١

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز سه‌شنبه 13 آذر 1397، به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه شهرکرد و با همکاری دانشگاه امنیت ملی ویژه برنامه بررسی چالش‌های گفتمان انقلاب اسلامی برای اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان با حضور دکتر سعید کریمی رییس دانشگاه شهرکرد، حجت‌الاسلام دکتر سعید صفی مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه های استان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

در این همایش دکتر قاسم تبریزی از اساتید دانشگاه امنیت ملی به تاریخ معاصر ایران پرداخت و گفت: در صدسال اخیر کشور ما فراز و نشیب داشته است و جریان‌های سیاسی، علمی، اجتماعی و ایدئولوژی‌های گوناگون در عرصه جامعه حضور داشتند و در این دوران شاهد حضور و عرصه برخورد ایدئولوژی‌ها، خصوصاً سه ایدئولوژی حاضر در میدان سیاست شامل ناسیونالیسم، مارکسیسم و اسلام بودیم که مدعی رهبری و راهبری جامعه بودند و از این میان، جریان ناسیونالیسم چون به‌صورت ایدئولوژیک بر خواسته از فرهنگ غرب بود در تعارض بنیادین؛ با اسلام و دین قرار گرفت و عملکرد مارکسیسم چه به لحاظ ایدئولوژی و چه به جهت احزاب ، تشکیلات و سازمان‌ها، کارنامه درخشانی نداشت و به خاطر تقابل بنیادین با فطرت بشر، فرهنگ و تمدن اسلامی افول کرد. از سال 1342 به این سو تقابل بین دولت، اسلام و مرجعیت ایجاد شد. که در نهایت دولت عقب نشینی کرد و در جریان تصویب کاپیتولاسیون هم مارکسیست ها و هم ناسیونالیست ها سکوت کردند به تدریج از عرصه مبارزه حذف شدند و تنها اسلام و مرجعیت در میدان باقی ماند.

اسلام به عنوان یک ایدئولوژی و به عنوان یک فرهنگ و تمدن با چهارده قرن سابقه و به عنوان یک سیستم حکومتی، که باید قوانین الهی در مملکت حاکمیت پیدا کند و الگوی آن هم دوران پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) قرار گرفت در رأس نهضت هم یک فیلسوف، عارف و مدرس حوزه در جایگاه ولایت قرار داشت و مرجعیت انقلاب را رهبری کرد و به پیروزی رساند.

در ادامه دکتر محمدباقر نوذری استاد دانشگاه نیز به مطالبات مردم در زمان مشروطیت پرداخت و گفت: از مطالبات مردم در زمان مشروطه نفی استبداد، نفی سلطه بیگانه، ایجاد سازمان قانونمند بود و در سال 57 مردم علاوه بر مطالبات قبلی، بازگشت به ارزش های اسلامی را نیز خواستار شدند.

گفتنی است: پرسش و پاسخ بخش‌ دیگری از این نشست یک روزه بود.