سه شنبه ٢٥ تیر ١٣٩٨

امروز رسالت اصلی دانشگاه‌ها در قبال جامعه ارتقای کیفیت زندگی‌است

دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری: امروز رسالت اصلی دانشگاه‌ها در قبال جامعه ارتقای کیفیت زندگی‌است.

تاریخ انتشار: ٢٨ آذر ١٣٩٧ ساعت ١٩:١٥

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز چهارشنبه 28 آذر 97 آیین اختتامیه جشنواره و نمایشگاه هفته پژوهش و فنآوری استان چهارمحال و بختیاری به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد با حضور دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، مهندس اقبال عباسی استاندار چهار محال و بختیاری،  دکتر سعید کریمی رییس دانشگاه شهرکرد، جمعی از اعضای دبیرخانه مرکزی شبکه ملی جامعه و دانشگاه، جمعی از اعضای هیات رییسه دانشگاه شهرکرد واساتید و نخبگان  دانشگاهی و مسئولان استان در فرهنگسرای شهرکرد برگزار شد.

دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی اجتماعی  وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک هفته پژوهش و فنآوری گفت: ارتباط دانشگاهیان و پژوهشگران با مسئولین اجرایی و سیاسی کشور فرصتی مغتنم برای پویایی دانشگاه‌ها و مراکز علمی و توان بخشیدن به بخش‌های اجرایی است

معاون فرهنگی - اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به راه‌اندازی شبکه  ملی جامعه و دانشگاه با هدف کاربردی کردن آموزش‌ها و پژوهش‌های دانشگاهی در جامعه اشاره کرد و افزود: امروزه در دنیای شبکه‌ها زندگی می‌کنیم و هیچ مجموعه‌ای نمی‌تواند به صورت مجزا به اهداف خود برسد.

دکتر غفاری در ادامه گفت: برهمه ثابت شده است که پژوهش یک کنش فردی نیست و پژوهش‌ها از دل انجمن‌های علمی و تخصصی رقم می‌خورد زیرا ضرورت حل موضوعاتی که امروز با آن‌ها مواجه هستیم کار تیمی و گروهی است.

وی در ادامه افزود: در کشور چهار میلیون و 73 هزار و 727 دانشجو در حال تحصیل هستند و تعداد دانشجویان در چهارمحال و بختیاری 41 هزار و 181 نفر است که دستاوردهای پژوهشی بسیاری برای  کشور و انقلاب داشته اند تعداد بانوان دانشجو در کشور 45.9 درصد دانشجویان کل کشور را شامل می‌شود و این رقم در چهارمحال و بختیاری 47.6 درصد است، بر اساس این آمار تعداد بانوان دانشجو استان نسبت به میانگین کشوری بیشتر است و این نشان از همت بانوان استان برای ارتقای آموزش‌عالی دارد.فعالیت دانشجویان، اعضای هیئت علمی، نهاد و مراکز آموزش عالی نشان می‌دهد که حیات مناسبات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از طرف آموزش‌های دانشجویی است که در حوزه‌های مختلف می‌توانند ایفای نقش کنند.

معاون فرهنگی - اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مسئله محور کردن پژوهش‌ها را یکی از راه‌های کاربردی کردن پژوهش‌ها در جامعه خواند و گفت: آموزش‌ها و پژوهش‌ها باید مشکلات را بررسی  و تغییراتی را به وجود آورند که باعث رفع مسائل اجتماعی گردد.

دکتر غفاری رسالت اصلی دانشگاه‌ها در قبال جامعه  امروزی را ارتقای کیفیت زندگی خواند و رسیدن به این هدف را نیازمند تلاش و اهتمام در حوزه‌های مختلف دانش و پژوهش دانست و گفت : وقتی همه حوزه‌های علوم پایه، علوم انسانی، علوم فنی مهندسی و علوم پزشکی درست نقش‌آفرینی کنندموجب  توسعه انسانی می شود و این توسعه انسانی  ارتقا کیفیت زندگی‌ها  را به دنبال دارد.

معاون فرهنگی - اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت:انتظار می‌رود در تمام حوزه‌ها با اهتمام و تلاش مضاعف شاهد تأثیرگذاری پژوهش‌ها در رفع نیازهای مادی و فرامادی جامعه و تعالی انقلاب در صحنه جهانی باشیم.