پنج شنبه ٣١ مرداد ١٣٩٨

سخنرانی رییس دانشگاه شهرکرد در نماز جمعه شهر کیان به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

رییس دانشگاه شهرکرد به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در نماز جمعه شهر کیان سخنرانی کرد.

تاریخ انتشار: ١٣ بهمن ١٣٩٧ ساعت ٨:٣٧

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز جمعه 12 بهمن 1397 دکتر سعید کریمی رییس دانشگاه شهرکرد  به مناسبت فرا رسیدن دهه مبارک فجر و  چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور در نمازجمعه شهر کیان به تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه آموزش عالی استان چهارمحال و بختیاری پرداخت.

دکتر کریمی ضمن تبریک فرارسیدن  دهه فجر  و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به نماز گزاران و اظهار خوشوقتی از حضور در جمع آنها گفت: علی رغم  اینکه دشمنان کشور و نظام در طی 40 سال گذشته به صورت متحد و به اشکال متفاوت بر سر راه  پیشرفت کشور از طریق جنگ، تحریم و ... مانع ایجاد کردند  و تلاش دارند با دامن زدن به ایجاد نارضایتی ها، نظام و کشور را ناکارآمد جلوه نمایند اما در این 40 سال  بسیاری پیشرفت ها، تلاش ها و امیدها در دل جوانان این مرزو بوم ایجاد شده است.

رییس دانشگاه شهرکرد  افزود: اینجانب به عنوان  دبیر کارگروه علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری باید بگویم استان ما از لحاظ پژوهش و آموزش عالی  با وجود همه چالش ها،  پیشرفت بسیار خوبی داشته است.

دکتر سعید کریمی در ادامه به اختصار برخی از  مهمترین شاخص ها ی پژوهشی  و آموزش عالی استان را تشریح کرد و گفت: ما در سال 57 در سطح استان 590 دانشجو داشتیم که اکنون در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان بالغ بر 53 هزار نفر مشغول تحصیل هستند و تعداد اعضای هیات علمی استان قبل از انقلاب 10 نفر بود اما در حال حاضر یک هزار و 810 عضو هیات علمی  در سطح استان وجود دارد که اکثر آنها از جوانان همین استان می باشند.  از نظر زیر ساخت ها و فضای آموزشی قبل از انقلاب دو هزار و  700 متر زیر بنا وجود داشت در حالی که اکنون بالغ بر 447 هزار متر مربع فضای آموزش عالی در سطح استان وجود دارد. فضای آزمایشگاهی قبل از انقلاب یک هزار و 300 متر مربع بود که در حال حاضر 92 هزار متر مربع است.

رییس دانشگاه شهرکرد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ارتقا  شاخص های پژوهشی  دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان گفت:  خوشبختانه دانشگاه ها و مراکزآموزش عالی استان همگام با سایر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور گام های بسیار بزرگی برداشته اند.

دکتر سعید کریمی در ادامه افزود: دانشگاه های نسل اول دانشگاه های آموزش محور بودند و به هیچ عنوان به کار پژوهش نمی پرداختند. دانشگاه های نسل دوم دانشگاه های بودند که توامان امر آموزش و پژوهش را انجام می دادند و دانشگاه های نسل سوم( دانشگاههای فعلی)  در کنار  مسائل آموزشی، مشکلات جامعه و مشکلات سطح استان را به عنوان مسایل پژوهشی

مطرح  می کنند و به  فکر ارائه راه حل برای این مسایل و مشکلات به صورت بومی هستند. در این راستا، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مراکز آموزش عالی با همفکری در صدد شناسایی هر چه بهتر این آسیب ها و معضلات هستند تا با کمک  راهکردها و قوانین بالا دستی و بودجه های خاصی که در این زمینه وجود دارد، مشکلات را حل نمایند.

رییس دانشگاه شهرکرد در ادامه گفت: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان در قبل از انقلاب هیچ گونه سندی دال بر وجود   مقاله پژوهشی ندارند اما در حال حاضر چهار هزار و 57 مقاله پژوهشی معتبر در سطح جهان از پژوهشگران و محققان استان وجود دارد.

دکتر سعید کریمی در ادامه با اشاره به اینکه در قبل از انقلاب تنها  دو برنامه فرهنگی در سطح استان ثبت شده است گفت: در حال حاضر  یک هزار و220 برنامه فرهنگی برگزار شده است که اثر بخشی فعالیت های فرهنگی در کنار مسایل آموزشی باعث جامعه پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی می شود و این امر منجر به پیشبرد اهداف انقلاب  و رفع برخی مشکلات در سطح جامعه می شود.

دکتر کریمی افزود: قبل از انقلاب دو هزار 880 فارغ التحصیل در استان چهارمحال و بختیاری وجود داشت ولی اکنون بالغ بر 115 هزار فارغ التحصیل دانشگاهی در سطح استان داریم و  قبل از انقلاب در سطح استان از  ابداعات، اختراعات و نوآوری گزارشی ثبت نشده است اما بعد از انقلاب 334 مورد ثبت شده است.

رییس دانشگاه شهرکرد در خصوص طرح های کارافرینی و اشتغال زایی قبل از انقلاب گفت: از این طرح ها قبل از انقلاب گزارشی نداریم  اما بعد از انقلاب یک هزار و  375 طرح منجر به کارآفرینی  و تبدیل علم به ثروت ثبت شده است و این مسئله بسیار حائز اهمیت است  که تعداد زیادی  از فارغ التحصیلان دانشگاه، همزمان با پژوهش های که انجام می دهند،  اختراعات و ایده های  داشته باشند که این ایده ها در مراکز رشد دانشگاهی و مراکز فناوری و نوآوری پرورش پیدا کنند و در نهایت این ایده ها به محصول تبدیل می شوند و پس از تبدیل به محصول، تجاری سازی آن  صورت می گیرد که این امر منجر به ارز آوری و بهبود شرایط اقتصادی می شود و جا برای برنامه ریزی در این زمینه بسیار وجود دارد و برنامه جدید وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری این است که روی این مساله کار و  تاکید بیشتری نماید  تا هم فارغ التحصیلان از حالت تک بعدی آموزشی خارج شوند و هم اینکه در کنار آموزش، کارافرینی، اشتغال زایی و نوآوری داشته باشند که با انبوهی از فارغ التحصیلان بیکار مواجه نباشیم.

دکتر سعید کریمی در ادامه گفت: از ارتباط  دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان با سایر دانشگاهها در قبل از انقلاب موردی ثبت نشده است اما در حال حاضر 626 قرار داد بین دانشگاهی وجود دارد که موجب رشد و شکوفایی استان است و علاوه بر این دانشگاه شهرکرد 21 تفاهم نامه با دانشگاها و مراکز آموزش عالی معتبر دنیا از کشورهای همچون آلمان، کانادا و استرالیا دارد که موجب تبادل علمی و آموزشی با این دانشگاهها شده است.

ریس دانشگاه شهرکرد  افزود: از مسایل افتخار آمیز در سطح استان وجود و حضور افرادی با سطح تحصیلات عالیه در سطح تمام خانواده ها است که این امر معضل بیسوادی و نبود نیروی متخصص بومی در سطح استان را  برطرف نموده است و از  دیگر مسایل افتخار آمیز در سطح دانشگاهها و مراکز اموزش عالی استان  و دانشگاه شهرکرد این است که دانشگاه شهرکرد با

وجود نزدیک به 350 عضو هیات علمی تمام وقت توانسته است رتبه های بالایی را در  عرصه های مختلف درسطح کشور به خود اختصاص دهد و در دانشگاه شهرکرد  در حال حاضر  چهار تن از دانشمندان جوان و برتر کشورکه از فرزندان همین استان هستند، مشغول به پژوهش و تدریس هستند.

گفتنی است،  برخی از نمازگزاران در پایان نماز جمعه شهر کیان مسائل و مطالبات خود را با ریس دانشگاه شهرکرد مطر ح نمودند و  و دکتر سعید کریمی به آنها پاسخ گفت.