دوشنبه ٢٧ اسفند ١٣٩٧

برگزاری ویژه برنامه گرامیداشت هفته منابع طبیعی در دانشگاه شهرکرد

ویژه برنامه گرامیداشت هفته منابع طبیعی در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

تاریخ انتشار: ٢١ اسفند ١٣٩٧ ساعت ١٥:٥٥

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز سه شنبه 21 اسفند ماه 1397، ویژه برنامه گرامیداشت هفته منابع طبیعی به همت دانشکده منابع طبیعی وعلوم زمین دانشگاه شهرکرد با حضور دکتر سعید کریمی رییس دانشگاه شهرکرد، مهندس علی محمدی مقدم مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری، مهندس سعادت حیدریان رییس سازمان هلال‌احمر استان و جمعی از مسئولان اداره های مرتبط و دانشگاهیان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

دکتر سعید کریمی ضمن خیرمقدم و قدردانی از برگزاری این همایش، هفته منابع طبیعی را تبریک گفت و افزود: منابع طبیعی یکی از مهم‌ترین میراثی است  که برای ما مانده است و وظیفه ما حفظ و پایداری آن است. به‌طوری‌که مقام معظم رهبری حفظ، حمایت و جنگل‌کاری و حتی کاشتن یک درخت را یک امری کاملاً انقلابی، اسلامی و ملی می داند و یکایک ما وظیفه‌داریم این میراث را برای نسل آینده حفظ و برای توسعه پایداری آن تلاش می کنیم.

رییس دانشگاه شهرکرد در بخش دیگری از سخنانش دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه را یکی از بهترین دانشکده‌های منابع طبیعی کشور و یکی از بهترین قطب‌های علمی منابع طبیعی و محیط‌زیست در منطقه و استان دانست که در اجرای طرح‌های زیست ‌محیطی در سراسر کشور و استان همواره  مشارکت فعال دارد واین دانشکده با30 عضو هیات علمی 4 رشته کارشناسی و 7 رشته کارشناسی ارشد و 4 رشته دکتری تخصصی یکی ازتاثیر گذار ترین دانشکده های دانشگاه است که در عرصه های ملی و بین المللی توانسته است به موفقیت های شایانی دست پیدا کند.

رییس دانشگاه شهرکرد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش ساز مان های مردم نهاد (NGO)ها گفت: جدیداً ngo و سازمان‌های مردم نهاد در حفظ منابع طبیعی کمک می‌کنند و جای خشنودی دارد که به‌راحتی می توانیم  از حمایت‌ها این عزیزان استفاده کنیم.

دکتر کریمی افزود: بخش مهمی از معیشت مردم استان به محیط زیست و منابع طبیعی بر می گردد با طرح‌ها و حمایت های ملی که وجود دارد تا حدود زیادی معیشت ساکنان تأمین شده است و اگر آموزش های لازم نیز صورت پذیرد به خوبی معیشت مردم تامین می شود.

دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی حفظ و احیاء گونه گیاهی کلوس (کرفس کوهی) در دانشگاه شهرکرد در اردیبهشت ماه سال جاری، از برگزاری دومین همایش ملی مننابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی در اردیبهشت سال آینده خبر داد و گفت:گونه گیاهی کلوس یکی از میراث های ناب استان  است که علاوه بر  اینکه استان مار ا معرفی می کند به خاطر ویژگی های که این گیاه دارد بسیار در سلامتی جامعه تأثیر گذار است و هدف این همایش فرهنگ سازی جهت حفظ و احیای این گونه گیاهی ارزشمند است.

حجت الاسلام والمسلمین باقر مختاری معاون نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه شهرکرد نیز در سخنانی ضمن گرامیداشت هفته منابع طبیعی گفت: در اسلام یکی از راه های رسیدن به خدا باوری حفظ محیط زیست است که این خدا باوری در محیط زیست نه از طریق منفعت طلبی بلکه از طریق حفظ محیط زیست حاصل می شود.

معاون نهاد نمایندگی رهبری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به توانمندی و پتانسیل دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه گفت: ما باید سیاست گذاری هایمان را بر مبنای علم و دانش انجام دهیم آنوقت به آن توسعه پایداری که در این حوزه مد نظر است می رسیم و راهش هم این است که از اساتید و بزرگانی که در این رشته مشغول به کار هستند استفاده کنیم.

دکترعلی محمدی مقدم مدیر کل  منابع طبیعی و آبخیز داری استان نیز ضمن تقدیر از دانشگاه شهرکرد و دانشکده منابع طبیعی این دانشگاه به خاطر برگزاری این همایش گفت:توسعه همه جانبه و پایدار هر جامعه بستگی به عملکرد و آموزش عالی آن جامعه دارد و رابطه بین بخش آموزش، تحقیقات و پژوهش با بخش احرایی یک رابطه لازم و ملزوم است و بدون یکدیگر امکان توسعه مدنظر وجود ندارد و یافته های پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاه ها باید جنبه اجرای و کاربردی داشته باشد تا کارهای بدنه اجرایی که ما هستیم نیز باید پشتوانه علمی و تحقیقاتی داشته باشند تا از یک طرف هم به توسعه پایدار مد نظر برسیم و از طرفی بتوانیم اعتماد مردم را برای پیشبرد کار های خود حفظ کنیم.

مدیر منابع طبیعی و آبخیز داری استان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدامات دانشگاه های استان برای حل مسائل منابع طبیعی و محیط زیست استان گفت:ما برای حل و برون رفت از چالش های محیط زیست و مسائل حاکم بر منابع طبیعی همواره سعی داشتیم وداریم که با دانشگاه هم اندیشی نمائیم و خود را هیچ گاه بی نیاز از همفکری با دانشگاه ندانسته ایم.

سعادت حیدریان رییس جمعیت هلال‌احمر نیز ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش گفت: یکی از اهداف هلال احمر اهمیت و سلامت در زندگی مردم است و ما تلاش کردیم با انعقاد تفاهم نامه های با دانشگاه ها، منابع طبیعی، مدارس با کاشت نهال و حفظ محیط زیست جهت ماندگاری این فرهنگ  ودادن  آموزش های مورد نیاز در مورد مخاطرات طبیعی منابع طبیعی را حفظ کنیم.

گفتنی است، در پایان این همایش به تعدادی ازکودکان حاضر در همایش کارت همیاری محیط زیست اعطا شد وتعداد 200 اصل نهال در محوطه دانشگاه غرس شد.