آغاز همایش بین المللی تاج الشعرا میرزا نورالله عمان سامانی

١٣ مرداد ١٤٠١ ساعت ١٧:٤٦    کد: ٤٨٩٨
تعداد بازدید:    ٢٠١

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، چهارشنبه 12 مردادماه 1401، آیین افتتاحیه اولین همایش بین المللی تاج الشعرا میرزا نورالله عمان سامانی، با حضور دکتر یاسر پیرعلی، سرپرست دانشگاه شهرکرد، دکتر علیرضا حبیبی، مدیر شبکه رادیویی فرهنگ به همراه معاونان و مدیران رادیو فرهنگ، دکتر عزیزالله مولوی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، دکتر محمد علی نظری، مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه، دکتر عباس قنبری عدیوی، دبیر علمی همایش، یوسف افشاری نیا، مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان چهارمحال و بختیاری، دکترعلیرضا قزوه، رییس دفتر موسیقی، شعر و سرود سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، محمد تقی گنجعلی، فرماندار شهرستان سامان، آزاده یارمحمدی سرپرست روابط عمومی دانشگاه و جمعی دیگر از مدیران کل ادارات استان، شعرا و ادیبان کشور و استان چهارمحال و بختیاری و با حضور مهمانان ویژه از کشور‌های تاجیکستان، افغانستان، عراق، پاکستان و کشمیر هند در شهر سامان برگزار شد.

دکتر عزیزالله مولوی ضمن تسلیت ایام شهادت سیدالشهدا امام حسین(ع) و عرض خیر مقدم خدمت همه مدعوین و میهمانان حاضر در اولین همایش بین المللی عمان سامانی گفت: بسیار خرسندیم که در دانشگاه شهرکرد این توفیق نصیب ما شد که متولی برگزاری همایش بین المللی به نام، فخیم و وزین عمان سامانی باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه افزود: باعث افتخار است که در شهر سامان، شهر فرهنگ و ادب، میزبان ادیبان و شاعران بزرگوار هستیم.

دبیر اجرایی همایش بین المللی تاج الشعرا میرزا نورالله عمان سامانی گفت: در صبح روز پنجشنبه 13 مرداد ماه در دانشگاه شهرکرد میزبان محققان، پژوهشگران، اندیشمندان، شعر شناسان، عمان شناسان و عمان پژوهان خواهیم بود و میزگردهای علمی با حضور متخصصان شعر و ادب پارسی خواهیم داشت و پیرامون مضامین شعری عمان و جایگاه عمان در عرفان ناب شیعی، سخن گفته خواهد شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه خاطر نشان کرد: در آیین اختتامیه این همایش در فرهنگسرای شهرکرد میزبان میهمانان داخلی و خارجی هستیم تا سخن آنان را در مورد عمان بشنویم و این آیین را با موسیقی عرفانی با حضور استاد حسام الدین سراج در هم آمیخته ایم تا شور و عرفان دیگری برجلسات ما حاکم شود.

دکتر عزیزالله مولوی اضافه کرد: رونمایی از تابلو فرشی که منقوش به فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در باب عمان است، رونمایی از نسخه صوتی گنجینه الاسرار، تقدیر از عمان پژوهان و فرهنگ یاران برتر، رونمایی از دست نوشته مرحوم عمان سامانی، پرده خوانی تعزیه ها و آیین تعزیه خوانی با استفاده از نسخ عمان سامانی از جمله برنامه های اجرا شده در این همایش دو روزه خواهد بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در پایان از مردم فرهنگ دوست سامان و مدیران و مسئولان این شهرستان که میزبان این همایش در آیین افتتاحیه در شهر سامان، زادگاه عمان سامانی بودند، تشکر و قدردانی کرد.

فرماندار شهرستان سامان نیز در این نشست ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری شهادت اباعبدالله الحسین(ع) و خیر مقدم خدمت همه مهمانان این آیین، گفت: خوشحالیم که در آیین افتتاحیه همایش بین المللی عمان سامانی در شهرستان سامان، که به لحاظ نیروی انسانی و مواهب طبیعی خدادادی از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است، میزبان همه میهمانان بین المللی، کشوری و استانی هستیم.

محمد تقی گنجعلی افزود: شهرستان سامان با جمعیتی بالغ بر 40 هزار نفر، 130 شهید و 300 جانباز و آزاده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و بیش از 2500 رزمنده در دوران دفاع مقدس داشته است و دارای مردمانی اهل فرهنگ، ادب، هنر، ولایت مدار و مومن است.

فرماندار شهرستان سامان در بخش دیگری از سخنانش از همه کسانی که در برگزاری همایش بین المللی تاج الشعرا عمان سامانی همکاری کردند تشکر و قدردانی کرد.

دکتر علیرضا قزوه، رییس دفتر موسیقی، شعر و سرود سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: بسیاری از عزیزان وقتی می خواهند سه ضلع بزرگ شعر عاشورایی را رسم کنند بی گمان یک ضلع آن عمان سامانی، یک ضلع دیگر محتشم کاشانی و ضلع دیگر هم شعرای گرانقدری هستند که زحمت کشیدند و شعر سرایی کردند.

استاد شاه منصور شاه میرزا شاعر و معاون فرهنگی موسسه بین المللی فرهنگی اکو در این همایش گفت: شرکت در این نشست و بزرگداشت شاعر عمان سامانی برای بنده مایه افتخار و سرافرازی است.

معاون فرهنگی موسسه بین المللی فرهنگی اکو با بیان اینکه عمان سامانی شاعری است که تقریبا تمام خانواده و گذشتگانش شاعر هستند، افزود: با مطالعه ای که در اشعار و زندگی عمان سامانی داشتم برایم روشن شد که اهالی سامان همانند تاجیک ها در تاجیکستان که به شعر علاقه زیادی دارند، به شعر و سخن علاقه مندند و ما هم در تاجیکستان شاعران بسیار خوبی داریم.

دکتر شاه منصور شاه میرزا ادامه داد: جمع شما در این شب و ایام نشان می دهد که شما به سخن و سخنور بسیار توجه دارید و جایگاه آنان را ارج می نهید و بنده هم از حضور در این جمع و بزرگداشت این شاعر بزرگ بسیار خرسندم.

حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران با اشاره به اینکه در اندیشه اسلام شعر، جلوه ای از جلوات حکمت است گفت: پیامبر عظیم الشان اسلام میفرمایند: هرکس عالمی و حکیمی را گرامی بدارد، گویی من پیغمبر را گرامی داشته است و هر کس من را گرامی بدارد گویی خداوند متعال را تکریم کرده است و هرکه حق را تکریم کند تحول او از جسم به جان و از جان به روح به سوی حضرت حق است.

شعر خوانی توسط شعرای بین المللی، کشوری و استانی، اجرای اشعار عمان سامانی با نی نوازی، رونمایی از دو اثر هنری فاخر، لوح ده قسمتی ویژه برنامه رادیویی "با نوای کربلا" و نسخه دست نویس مجلس تعزیه وفات پیامبر مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) که کتابت زنده یاد عمان سامانی بیست سال قبل از فوتش بوده است، از جمله مهمترین برنامه های اجرا شده در آیین افتتاحیه همایش بین المللی میرزا نورالله عمان سامانی بود.

شهرکرد- بلوار رهبر- دانشگاه شهرکرد
03832324401 تا 03832324407