چهارشنبه ١٣ اسفند ١٣٩٩

سالروز تصویب بهترین ضابطه مطبوعاتی ایران

۱۰ آذرماه سالروز تصویب بهترین ضابطه مطبوعاتی ایران
تاریخ انتشار: ١٠ آذر ١٣٩٩ ساعت ١٨:٥٤

دهم آذرماه ۱۳۳۱ جلسه نهایی بررسی لایحه_قانونی_مطبوعات در خانه دکتر مصدق رئیس دولت وقت و با حضور او تشکیل شد، سه ساعت طول کشید و ایرادهای وارده برطرف گردید. طبق ضابطه آذر ماه ۱۳۳۱، جامعه مطبوعات ایران موظف شده بود كه با تشكیل انجمن، «خود» بر كار نشریات از نظر خروج از دایره حرفه، نزاكت، اخلاقیات و عفت قلم نظارت كند، اخطار دهد و در صورت بی اعتنایی به اخطار، طرد كند. این لایحه قانونی ۴۷ ماده‌ای كه با امضای دكتر_مصدق (كه اختیار اجرای موقت و فوق العاده لوایح خود را داشت) از ۱۲ آذرماه آن سال به اجرا در آمده بود چون با توجه به اصول آزادی فكر و بیان تنظیم شده بود در تاریخ ژورنالیسم ایران به عنوان بهترین ضابطه_مطبوعاتی توصیف شده است. این ضابطه پس از کودتای ننگین ۲۸_مرداد ابطال و دو سال بعد از آن (سال ۱۳۳۴) یک قانون «محدود کننده» مطبوعات جایش را گرفت که این قانون هم در سال ۱۳۵۸ توسط شورای انقلاب لغو شد. رسیدگی به اتهامات مطبوعاتی با حضور هیات_منصفه یادگار این ضابطه است که در قوانین بعدی #مطبوعات هم باقی مانده است.

حقوق_مطبوعاتی