به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد روز پنجشنبه ۳ شهریورماه ۱۴۰۱، هم زمان با هفته دولت مرکز داده دانشگاه شهرکرد با حضور دکتر هاشم داداش پور، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری و رییس سازمان امور دانشجویان،دکتر علی حیدری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری، دکتر یاسر پیرعلی رییس دانشگاه شهرکرد، دکتر ابراهیم علی دوست، رییس تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان، مهندس بلالی مدیرکل فناوری اطلاعات استان، مهندس علی بابایی ریاست شرکت ارتباطات زیرساخت، دکتر کارگر معاونت اداری مالی دانشگاه، دکتر احمد کیوانی معاونت پژوهش و فناوری، دکتر هادی خسروی فارسانی مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شهرکرد و جمعی از مدیران دانشگاه شهرکرد افتتاح شد.
دکتر داداش پور در آیین افتتاح مرکز داده با اشاره به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و افزایش کاربران شبکه ی جهانی اینترنت گفت: امروزه نیاز به مراکز سرویس دهنده ی امن و پایدار در دنیا رو به فزونی می باشد و باید در این خصوص دانشگاه های ما پیشرو باشند و امنیت پایدار را در فضای مجازی تامین نمایند.
وی در ادامه به ایجاد شرایط امن اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: هنوز به امنیت صد در صدی در محیط اینترنت دست نیافتیم و باید در این حوزه مهم که وابستگی ها بدان بیشتر میشود به آمادگی در شرایط بحران دست یابیم.
دکتر یاسر پیرعلی در آیین افتتاحیه مرکز داده بیان کرد که تلاش چندین ماهه و جهادی بخشهای مختلف دانشگاه شهرکرد به منظور آماده سازی و بهره برداری از این مرکز را خدمت همه دانشگاهیان تبریک می گوییم و امیدواریم این مرکز همچنان بتواند در ارائه خدمات اینترنتی با موفقیت گام بردارد. سیستم های مجهز خنک کننده، سیستم اطفاء حریق، سیستم خودکار پشتیبان گیری داده ها، برق اضطراری، کف پوش و سقف کاذب را از مهمترین ویژگی های این مرکز عنوان کرد.
دکتر یاسر پیرعلی در ادامه افزود: در حال حاضر در مرکز داده دانشگاه شهرکرد چندین سرورG۱۰ ، G۹و سرورهای دیگر که از مجهزترین سرورهای دنیا هستند وجود دارد، فضای ذخیره سازی بالای ۲۰۰ ترابایت وجود دارد، چندین دستگاه SAN Storage و NAS Storage وجود دارد، یک دستگاه فایروال، همچنین پهنای باند بالای ۸۰۰ مگابیت و از همه مهمتر کارشناسان توانمند، این مرکز را به یکی از مراکز مهم خدماتی در سطح استان تبدیل کرده است. در حال حاضر کلیه دانشکده های دانشگاه شهرکرد و بخشهای مختلف از طریق فیبر نوری به همدیگر متصل شده اند. برآورد میشود بالای ۹ هزار متر فیبر نوری بین بخشهای مختلف دانشگاه شهرکرد نصب شده است، عمدتا سوییچ های مدیریتی در کل مجموعه دانشگاه نصب شده است، IPهای اختصاصی و ثبت شده به نام دانشگاه وجود دارد، سیستم و نرم افزارهای امنیتی، سرویسهای مختلف تحت شبکه همچون DNS، DHCP، کشینگ و تفکیک فیزیکی شبکه دانشجویی و کارمندی از مهمترین قابلیت های این مرکز است.
دکتر هادی خسروی مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شهرکرد نیز با بیان این که دانشگاه شهرکرد با سرمایه گذاری چندین ساله در حوزه فناوری اطلاعات قادر است این خدمات زیرساختی و اینترنتی را به دستگاه های اجرایی و بخشهای خصوصی استان و همچنین خارج از استان ارائه دهد گفت: در حال حاضر تیم های مختلف نرم افزاری و زیرساختی و پشتیبانی در این مرکز مستقر هستند، نرم افزارهای آموزشی، پژوهشی، اداری، مالی، رفاهی، آزمایشگاهی با بیش از ۷۰ ماشین مجازی در حال خدمت رسانی به دانشگاهیان دانشگاه شهرکرد است.
ایشان تاکید کرد این مرکز قادر است به همه دستگاه های اجرایی و بخش های خصوصی استان، خدمات زیرساختی و نرم افزاری با کیفیت بسیار مطلوب ارائه دهد.
گفتنی است: مرکز داده دانشگاه شهرکرد با هزینه ۳۶ میلیارد ریال شامل احداث ساختمان با زیر بنای ۱۵۰ متر مربع به صورت کاملا ایزوله با استفاده از دیوارهای تری دی پانل و کف کاذب و اجزای تجهیزات، به بهره برداری رسید.