سه شنبه ١٤ تیر ١٤٠١

امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه شهرکرد و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به منظور احیاء و ارتقاءمرغ لاین نژاد آرین با هدف تامین امنیت غذایی

٠١ تیر ١٤٠١ ساعت ١٦:٣    کد: ٤٨٤١
تعداد بازدید:    ٣٥٨

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز چهارشنبه 1 تیرماه 1401، تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی- پژوهشی دانشگاه شهرکرد و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور توسط دکتر یاسرپیرعلی سرپرست دانشگاه شهرکرد و دکتر مختار مهاجر سرپرست موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و با حضورساسان پورجعفری دهکردی معاون هماهنگی طرح ملی ارتقاء نژاد آرین،​ دکتر حسن جهانبازی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، دکتر عباس کارگر معاون اداری، مالی و مدیریت منابع انسانی دانشگاه شهرکرد و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه، در راستای احیاء و ارتقای مرغ لاین آرین با هدف تامین امنیت غذایی امضا شد.

دکتر پیر علی سرپرست دانشگاه شهرکرد گفت: در پژوهشکده پرندگان جونقان، جوجه ریزی گوشتی به تعداد ۲۰ هزار قطعه در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ با هدف تولید مرغ ارگانیک و تنظیم بازار صورت پذیرفت که اکنون وارد بازار شده و بسیار مورد استقبال قرار گرفت، از این مزرعه برای ارتقای نژاد آرین (مرغ لاین) نیز استفاده خواهد شد.

سرپرست دانشگاه شهرکرد در ادامه افزود: دانشگاه شهرکرد از تمام زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های علمی موجود به ویژه پژوهشکده پرندگان در راستای دستور مقام معظم رهبری و بی اثر کردن تحریم‌ها به منظور بهبود ژنتیکی مرغ لاین آرین استفاده خواهد کرد.

دکتر مختار مهاجر نیز گفت: این استان به لحاظ ارتفاع بالا و شرایط اقلیمی مناسبی که دارد و وجود افراد متخصص و مجرب در مسئله بهبود ژنتیکی مرغ لاین می‌تواند کمک چشمگیری کند.

در ادامه این نشست تفاهم نامه همکاری با هدف همکاری مشترک پژوهشی و آموزشی- ترویجی درزمینه اجرایی طرح‌های تحقیقاتی مرتبط با احیاء و ارتقای مرغ لاین به امضا رسید.

تدوین طرح و پروژه‌های تحقیقاتی منطبق با نیاز مرغ لاین آرین، همکاری در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی منطبق با نیاز مرغ لاین آرین، برگزاری کارگاه‌ها، سمینارها و دوره‌های آموزشی مشترک در خصوص مرغ لاین آرین، به اشتراک‌گذاری امکانات پژوهشی طرفین شامل امکانات آزمایشگاهی، مزرعه‌ای، کتابخانه‌ای، نرم‌افزاری و غیره به منظور اجرای طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی مشترک از مفاد این تفاهم نامه است.

گفتنی است، مدت این تفاهم‌نامه ۵ سال است و در صورت رضایت طرفین‌ قابل تمدید است.