برگزاری افتتاحیه چهارمین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران به میزبانی دانشگاه شهرکرد

٢٢ شهریور ١٤٠١ ساعت ١٤:٤٠    کد: ٤٩٥٧
تعداد بازدید:    ١٧٥٠

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز سه شنبه 22 شهریور ماه 1401، آیین افتتاحیه چهارمین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران با حضور دکتر عزیزالله مولوی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهرکرد، دکتر علی حیدری، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری، فردوس کریمی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان چهارمحال و بختیاری، دکتر محمدعلی نظری مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه، دکتر روح الله فتاحی رییس هیئت مدیره انجمن هیدرولوژی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد، دکتر مهدی رادفر عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد و دبیر اجرایی کنفرانس، دکتر احمدرضا محمدقاسمی عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد و دبیر علمی کنفرانس و جمعی از اساتید، کارکنان ودانشجویان به میزبانی دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

دکتر عزیزالله مولوی ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان چهارمین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران در دانشگاه شهرکرد، گفت: از دانشگاهیان دانشگاه شهرکرد به خاطر اهتمام به مسئله آب و نگاه مسئله شناسانه آنها به این امرمهم، تشکر می کنم و باعث افتخار است که دانشگاه شهرکرد میزبان این رویداد علمی ملی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهرکرد افزود: مقوله هیدرولوژی امری چند بعدی است که غفلت از آن در تمام ابعاد زندگی بشر خودش را نشان خواهد داد.

دکتر مولوی با بیان اینکه ضروریست در خصوص مصرف آب در بخش های مختلف فرهنگ سازی شود، ادامه داد: در بحث مهم آب علاوه بر پرداختن به مباحث تکنیکی و عملی باید به بحث فرهنگی آن نیز توجه شود و باید فرهنگ استفاده درست و بهینه از آب آموزش داده شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با اشاره به اینکه آب آیه و نشانه ای از پروردگار متعال است افزود: برگزاری چنین رویدادهایی از مصادیق شکر نعمت آب است و شما در چهارمین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران به گونه ای در مقام تبیین آیات خدا و تشریح نعمت های الهی هستید.

دکتر مولوی در پایان سخنانش ضمن تشکر از زحمات تمام دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس ملی به میزبانی دانشگاه شهرکرد، سلام و خداقوت دکتر یاسر پیرعلی رییس دانشگاه شهرکرد که در پیاده روی اربعین نایب الزیاره همه هستند را به برگزار کنندگان این کنفرانس ابلاغ کرد.

دکتر علی حیدری ضمن عرض تسلیت ایام اربعین حسینی(ع) با اشاره به بارندگی های اخیر در استان گفت: در اتفاقات اخیر و وقوع سیلاب ها متعاقب بارندگی های شدید در مردادماه، کمک های علمی بسیار تاثیرگذار بود و توان علمی و فنی باعث شد مدیریت به شکل بهتری انجام پذیرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به احداث سدها، آب بندها، مباحث آبخیزداری و...ادامه داد: بخش مهمی از دانش بحث آب و هیدرولوژی است.

دکتر حیدری افزود: پژوهش ها در زمینه آب و هیدرولوژی باید نیاز محور باشد و در این صورت است که می توانیم به حل مشکلات موجود و جلوگیری از ایجاد مشکلات جدید بپردازیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری اضافه کرد: استان چهارمحال و بختیاری با توجه به موقعیت خود حدود 10 درصد آب کشور را دارد و بر همین اساس باید بتوانیم 10 درصد مدیریت آب کشور، 10 درصد کار علمی مرتبط با حوزه آب، 10 درصد برگزاری کنفرانس ها و نشست های علمی را انجام دهیم.

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس چراغی برای آینده آب و هیدرولوژی ایران و استان چهارمحال و بختیاری باشد.

فردوس کریمی نیز گفت: استان چهارمحال و بختیاری با مساحت 16 هزارو 500 کیلومتر مربع دارای 185 رودخانه با مجموع طول 3200 کیلومتر است که در سه حوزه زاینده رود، کارون و دز قرار دارد و دارای موقعیت و توپوگرافی خاص است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان چهارمحال و بختیاری گفت: در 10 سال گذشته حدود 51 میلی متر کاهش بارندگی و 1 درجه سانتیگراد افزایش دما را در استان چهارمحال و بختیاری شاهد هستیم و این نشان می دهد که نیاز به یک مدیریت دقیق علمی، اجرایی و تجربی در حوزه آب داریم.

کریمی بیان کرد: باید فضای فعالیت های علمی و اجرایی را به حدی برسانیم که بتوانیم از ظرفیت های موجود به نفع مردم، جامعه، حکومت و کشور استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه فضای خدمت برای چهره های علمی و تخصصی باید فراهم شود و امکانات باید برای تحقیق، تفحص و فعالیت هایی که در راستای توسعه استان لازم است، فراهم باشد گفت: ما نتوانستیم به درستی از منابع موجود در استان استفاده کنیم و امروز به جای داشتن استانی توسعه یافته به واسطه همین منابع مهم آب، مشکل اشتغال را که یکی از نیازمندی های اصلی یک استان هست را برطرف کنیم، شاهد مهاجرت نیروهای انسانی به سایر نقاط کشور و خارج از کشور هستیم.

کریمی اضافه کرد: در طی سال های اخیر به دنبال این هستیم که از منابع دراختیار، بهترین وبهینه ترین استفاده را داشته باشیم و اقدام به تهیه طرح جامع آب شرب، آب کشاورزی و صنعت استان، نموده ایم که 90 درصد آب در اختیار کشاورزی ، 8 درصد در اختیار شرب و 2 درصد در اختیار صنعت است و نیاز است مدیریت در منابع آبی چه سطحی و چه زیرزمینی مسلط تر و دقیق تر انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد شرکت آب منطقه ای استان چهارمحال و بختیاری در خدمت استان و جامعه علمی است تا بتواند منجر به توسعه بیش از پیش استان شود.

دکتر روح الله فتاحی ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی(ع) گفت: با توجه به اهمیت مبحث آب برای استان ما و کل دنیا در فرصت کمی که برای برگزاری این کنفرانس وجود داشت، استقبال خوبی از آن شد.

رییس هیئت مدیره انجمن هیدرولوژی ایران  با بیان اینکه در علم هیدرولوژی هیچ چیز غیرممکن نداریم و در عین حال قطعیت هم وجود ندارد، افزود: چیزی که در دنیا به آن اهمیت داده می شود استفاده مثبت از رویداد هاست و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد اضافه کرد: متاسفانه باید قبول کنیم اهتمام لازم به مسائل آب کشور و استان آن طور که باید و شاید وجود ندارد و ما آماده ایم دانش اندک خود را در اختیار حل مسائل و مشکلات قرار دهیم و تنها مرکز تحقیقات آب در استان چهارمحال و بختیاری مرکز تحقیقات آب دانشگاه شهرکرد است و پایه ریزی اولین انجمن هیدرولوژی ایران در دانشگاه شهرکرد بوده است.

گفتنی است چهارمین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران 22 و 23 شهریور ماه 1401 به صورت حضوری و برخط به میزبانی دانشگاه شهرکرد برگزار می شود و از 120 مقاله ای که به دبیرخانه این کنفرانش رسیده است، 12 مقاله برای ارائه سخنرانی برگزیده شده اند.

شهرکرد- بلوار رهبر- دانشگاه شهرکرد
03832324401 تا 03832324407